OMNİ DİYETİ NEDİR?

Diyet Listeleri kategorisindeki OMNİ DİYETİ NEDİR? konusu
OMNİ DİYETİ NEDİR?

OMNİ DİYETİ NEDİR?

Beslenme ve sağlık uzmanı olan Tana Amen’e ait olan OMNİdiyeti son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Fazla kilolarından rahatsız olan ve zayıflamak için farklı yöntemler deneyen kişiler OMNİ diyeti ile hayallerine kavuşuyor.

OMNİ diyeti ile tamamen beslenme alışkanlıklarınız değişmekte. Peki nedir bu OMNİ diyeti? Neler yenir, neler yenmez? Gelin inceleyelim.

OMNİ diyetinde temel amaç az protein bol bitkisel besin yemektir. Bu diyet ile kişi iki haftada 5 ila 6 kilo verebilmektedir. Bitkisel besinlerin fazla tüketilmesi ile hem kilo verme hem de hastalıklara karşı direnç kazanıp bağışıklığınızın artması sağlanır. OMNİ diyeti ile insanlara sağlıksız olarak tükettikleri besin alışkanlıklarını değiştirmeyi ve tüketmediği besinleri sevdirmeyi amaçlarlar. Dengesiz beslenmeye karşı olan bu diyette ilk olarak yemek kültürünüzü değiştirmek gerekir.

OMNİ diyetinden yeterli etkiyi sağlayabilmek için bu diyetin yanında günde 30 dakika da spor yapılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca diyete başlamadan önce size uygunluğunu uzmanlar tarafından kontrol ettirmeli ve kan değerlerinizi ölçtürmelisiniz. Çünkü bu diyet bazılarına çok fayda sağlarken bazılarına da zarar sağlayabilir. Protein alımını azaltma ile birlikte kan değerleriniz düşebilir ve kansızlık yaşayabilirsiniz. Bu sebeple diyete başlamadan mutlaka gerekli kontrollerinizi yaptırmanız gerekmektedir.

OMNİ diyeti ile kilo vermek isteyenlerin hayatlarından çıkarması gereken yiyecekler bulunmaktadır. Bunlar, ekmek, tuz, şeker, makarna, pirinç, dondurma, reçel, kurabiye, poğaça, kek, cips, süt ve süt ürünleri, trans yağlar ve hazır meyve suları gibi birçok besine elveda demenin vakti gelmiştir. Peki diyette yenmesi gereken yiyecekler nelerdir? Yenmesi gereken yiyecekler ise, balık, yağsız kırmızı et, patates hariç diğer sebzeler, az miktar meyve, tuzlanmamış kuruyemiş, mercimek ve kuru fasulyedir. Bu diyete başlamak zor gözükse de alıştıktan sonra yapılmayacak hiçbir şey yoktur. Daha fazla faydalı bilgi ve formda kalmak için bizleri takip edin…




Kullanıcı Yorumları

OMNİ DİYETİ NEDİR? konusu hakkında yorumlar..

Lütfen konu hakkında yorum bırakabilirmisiniz ?


© 2016 - 2024 E-zayıflama - Tüm Hakları Saklıdır. İçerik Problemleri İçin Lütfen İletişim Sayfasından İletişim Yollarını Deneyiniz.
E-Zayıflama ; CC Holding İştirakidir.